keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Essin ja Ella-Viivin viikkoon mahtui myös kulttuuria

Saedun Harjavallan yksikön 1. vuoden lähihoitajaopiskelijat Essi Lindholm & Ella-Viivi Lehto kertovat viikosta 39/2011

Maanantai 26.9.2011
Viikkomme alkoi taide ja kulttuuri – aineen merkeissä ja teimme ryhmätyönä erilaisia kuvauksia Suomesta. Meidän ryhmämme aihe oli Suomi nykypäivänä ja muita aiheita olivat mm. suvaitsevaisuus ja suvaitsemattomuus Suomessa. Iltapäivämme jatkui yksilön kasvun ja kehityksen merkeissä, jossa käsittelimme uutta aihetta ja aloitimme valmistautumista tulevaan tenttiin.

Tiistai 27.9.2011
Tiistaiaamumme lähti käyntiin aivojumpalla, sillä pääsimme pohtimaan matikan tehtäviä. Loppupäivän harjoittelimme ohjausta luovan ilmaisun keinoin, jossa tunnin aiheena oli sadutus. Opettaja levitti pöydälle kuvia, joista jokainen sai valita omansa ja kertoa siitä tarinan parilleen, joka puolestaan kirjoitti tarinan ylös. Lopuksi luimme kaikkien tarinat.

Keskiviikko 28.9.2011
Ensimmäisellä tunnilla meillä oli kasvun tukemisesta ja ohjaamisesta paritentti. Toisella saman aineen tunnilla katsoimme Tummien perhosten koti -elokuvan. Kolmannella ja neljännellä tunnilla oli matikkaa, jossa kerrattiin kerto-, jako-, miinus- ja plus- laskuja.

Torstai 29.9.2011
Ensimmäisellä ja toisella tunnilla puhuimme ammatillisesta vuorovaikutuksesta. Teimme pantomiimi harjoituksia ja luimme pareittain tarinoita. Opimme miten asiakkaalle/potilaalle puhutaan kun ympärillä on hälinää, ja miten pystyy kuuntelemaan kovassa metelissä. Kolmas ja neljäs tunti kului matematiikan merkeissä murtolukulaskujen parissa.

Perjantain 30.9.2011
Perjantai oli vapaapäivä avoimien ovien vuoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti