perjantai 30. syyskuuta 2011

Ainon ja Suvin opiskeluviikko huipentui lauantaina Avoimien ovien -tapahtumaan

Sataedun Harjavallan yksikön 1. vuoden lähihoitajaopiskelijat Aino Linnainmaa ja Suvi Kaijan viikko 38/2011

Maanantai 19.9.2011
Meillä oli ensimmäiset yksilö ja ryhmän ohjaamisen tunnit. Pelasimme joitain ryhmäpelejä ja -leikkejä, esimerkiksi sellaista, missä saimme opettajalta kaksi paperilappua, joissa molemmissa oli jokin adjektiivi ja meidän piti keskenämme vaihdella niitä niin kauan, että adjektiivit kuvasivat itseään. Seuraavaksi sama pareittain, mutta adjektiivit piti etsiä kuvaamaan paria. Opiskelimme myös vähän teoriaa. Iltapäivällä meillä oli ryhmänohjausta ja kävimme läpi avoimien ovien päivän suunnitelmat.

Tiistai 20.9.2011
Aamulla meillä oli ammattietiikkaa. Mietimme hoitoesimerkkejä ja miten niissä kuuluu lähihoitajan eettisten ohjeiden mukaan toimia. Iltapäivällä meillä oli matikkaa. Saimme viime kerralla tehdyt lähtötasotestit takaisin ja tarkistimme ne. Lopuksi laskimme vielä joitain plus-, miinus-, jako- ja kertolaskuja.

Keskiviikko 21.9.2011
Meillä oli yksilö ja ryhmän ohjaamista. Teimme esitelmät ryhmän ohjaamisen vaiheista. Yksi ryhmä teki aloituksesta ja siitä mitä on tärkeää ottaa huomioon heti alussa ja miten tulee toimia. Kaksi ryhmää teki tutustumisvaiheesta ja kaksi muuta ryhmää vielä ryhmäytymisvaiheista. Näiden yhteydessä pelasimme erilaisia tutustumis- ja ryhmäytymisleikkejä. Iltapäivällä meillä oli vielä kasvun tukemista ja ohjausta arkipäivän toiminnoissa.

Torstai 22.9.2011
Aamulla meillä oli lapsiperheen hoitotyötunnit. Tunnit menivät oikeastaan kokonaan kuunnellessa opettajaa ja seuratessa opetusta dioilta. Iltapäivällä oli taas kasvun tukemista ja ohjausta arkipäivän toiminnoissa. Näilläkin tunneilla kuuntelimme vain opettajaa.

Perjantai 23.9.2011
Teimme kahteentoista asti ryhmätöitämme huomista varten. Meidän ryhmä kertoi MLL:n toiminnasta. Muut ryhmät kertoivat Unisefista, Pelastakaa lapset ry:sta ja päivähoidon historiasta. Järjestelimme paikat, ala-aulaan laitoimme pöydät järjestöjen esittelyjä varten ja järjestelimme luokan niin, että sinne mahtui leikkimään. Pääsimme jo 12 kotiin.

Lauantai 24.9.2011
Menimme kouluun yhdeksäksi. Kymmeneltä alkoi avoimet ovet ja osa oppilaista oli aulassa esittelemässä järjestöjä ja osa luokassa leikkimässä lasten kanssa. Lapsille siellä oli mm. ongintaa, nukketeatteri-esitys, musiikkia, piirtämistä ja leikkimistä. Meidän mielestämme päivä onnistui hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti