keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Teijan ja Jennyn viikko opiskelun merkeissä

Sataedun Harjavallan yksikön 1. vuoden lähihoitajaopiskelijat Teija Törmän & Jenny Hongiston viikko 37/2011

Maanantai 12.9.2011

Aamulla teimme pienissä ryhmissä ryhmätöitä. Iltapäivällä alkoi ohjaus luovan ilmaisun keinoin. Siellä jokainen askarteli itselleen voimaeläimen. Eläimen kädet ja jalat tehtiin liikkuviksi haaraniittien avulla. Voimaeläimiä voi hyödyntää esimerkiksi, kun menemme työssäoppimaan päiväkotiin.

Tiistai 13.9.2011
Aamulla jatkoimme taas ryhmätöiden parissa. Iltapäivällä yksilön kasvun ja kehityksen tunneilla opimme muun muassa, mikä on nyky-yhteiskunnassa aikuisuutta. Kävimme myös läpi millaista älykkyyttä nykyään arvostetaan. Lisäksi puhuimme ihmisen myöhäisaikuisuudesta ja vanhuudesta. Tämän jälkeen pohdimme, kuinka vanhusta voi tukea nyky-yhteiskunnan muutoksissa.

Keskiviikko 14.9.2011
Jatkoimme ryhmätöiden tekoa äidinkielenopettajan ohjeistuksella. Aika monet luokastamme saivatkin työn jo valmiiksi. Iltapäivällä katsoimme videon aiheesta lastensuojelulaki ja teimme tehtävät videoon liittyen.

Torstai 15.9.2011
Ryhmällämme alkoi uusi aine; Ammatillinen vuorovaikutus. Siellä opimme miten muodostetaan hyvä asiakassuhde ja pohdimme miten voisimme huomauttaa työtoverillemme esimerkiksi voimakkaasta hienhajusta, mikä haittaa potilaita. Puhuimme myös työpaikkakiusaamisesta ja siitä että kuinka pitkälle se voi mennä. Iltapäivällä meillä oli luento, joka oli nimetty kysymyksellä ’eikö se kuulu kenellekään?’ Siellä käsiteltiin mm. lapsuuden seksuaalisuutta, seksuaalisuuden portaita ja seksuaalista kaltoinkohtelua.

Perjantai 16.9.2011
Koko ryhmällämme on itsenäistä opiskelua, tehtävä liittyy ammattietiikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti